+371 22013936

Pilsēta vai lauki – kur ir Tava Laimīgā Zeme?

            1920.gadā tikai 24% Latvijas iedzīvotāju par savām mājām izvēlējās pilsētu, un pārējie 76% - laukus. Salīdzinājumam: pagājušajā, 2021.gadā, pilsētās dzīvoja 68%, un laukos – 32%. Tātad pa 100 gadiem procentuālais sadalījums ir mainījies gandrīz diametrāli pretēji.

Kaut arī pēdējos 100 gados notikusi būtiska urbanizācija - iedzīvotāju koncentrēšanās pilsētās, šis straujo globālo pārmaiņu laiks ienes jaunas tendences dzīves telpas izvēlē.

2022. gada sākumā bankas “Luminor” veiktā aptauja liecina, ka aptuveni trešdaļa pilsētnieku būtu gatavi pārcelties uz dzīvi laukos. Manuprāt, šis īpatsvars, ņemot vērā energo resursu sadārdzinājumu un citus faktorus, turpina un turpinās pieaugt. Arvien vairāk profesijās ir iespēja strādāt attālināti, kad būšana vienlaikus dabā un savā darba vietā kļūst ne tikai par modes tendenci, bet arī vitāli svarīgu dzīves nepieciešamību.

Cilvēce savā attīstības ceļā agri vai vēlu nonāk pie atziņas, kāds ir labākais modelis laimīgai dzīvei. Katrs pats, izdzīvojot to dzīvi, kādu sev un ģimenei nodrošinājis, ar laiku saprot, vai tiešām tas ir dzīvesveids, kuru novēlētu arī saviem bērniem un mazbērniem.

Izmantojot mūsu zināšanas, pieredzi un vēlmi palīdzēt cilvēkiem labklājīgas dzīves telpas izvēlē, esam izstrādājuši un piedāvājam jaunu konsultāciju programmu: No idejas līdz vides projektēšanai un sākšanai iekārtot.

Video ierakstā zemāk, pastāstīts un parādīts gan par programmu, gan vairākām pamatproblēmām, ar ko saskaras tie, kas izvēlas sākt dzīvi laukos. Noskatieties, un varbūt tas palīdzēs jums nokļūst tieši jūsu Laimīgajā Zemē!

Kaspars Parfenovičs

Tel. 29240420, e-pasts: kaspars@wellbeinggardens.com